Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Jun 12, 2018

Latinerkvarteret er det ældst bevarede kvarter i Aarhus. Kvarterets autenticitet, farver, den perfekte blanding af butikker, café og restauranter skaber liv og tiltrækker både lokale og turister.

Går du en tur ned ad de brostensbelagte gader i Latinerkvarteret i Aarhus og kigger ind af vinduerne i de flerfarvede, skæve bygninger, fornemmer du hurtigt, at denne del af smilets by er noget ganske særligt. Internationale modebutikker som Marc Jacobs ligger side om side med lokale garnforretninger, økologiske frisører og byens nye trendy spisesteder. Lokalerne er små, gulve og lofte så skæve som tårnet i Pisa. Alligevel er Latinerkvarteret en af de meste populære bydele i Aarhus for butikker og restauranter både for lokale erhvervsdrivende og internationale brands.

”Latinerkvarteret har udviklet sig fra at være et sted, der kun tiltrak lokale butiksindehavere og restauratører til nu også at være en bydel, hvor nationale og internationale high end kæder går efter at få lokaler,” forklarer Louise Busk, associeret partner hos ButiksKompagniet i Aarhus, og tilføjer:

”I Latinerkvarteret er tøjbutikker ikke bange for at ligge ved siden af restauranter. Det giver en god blanding af butikker, caféer og restauranter. Her er masser af liv i gaden og en særlig atmosfære, som mange ønsker at opleve og være en del af – både som besøgende, butiksejer og restauratør”

Handlende kan få det hele i kvarteret
Latinerkvarterets popularitet blandt butikker og restaurationer, der skal finde en god placering skyldes især de mennesker, som handler og spiser i kvarteret. Latinerkvarteret er meget populært blandt byens egne børn, men turisterne har også fået øje Aarhus’ svar på de Parisiske brokvarterer.

”Dem, der kommer i Latinerkvarteret, går ikke efter tilbud. De går efter den personlige service og efter forbrugsvarer, der ikke er mainstream. De er modebevidste, følger med udviklingen og ved hvilken ny baggårdsrestaurant, der lige er åbnet, og som de skal prøve om fredagen. Latinerkvarteret dækker alle deres behov, hvad enten det handler om at købe ind hos den økologiske grønthandler, der sælger grøntsager, som er dyrket i den jyske muld, eller om at købe nye jeans hos Won Hundred.”

Find den hippe restaurant eller butik i baggården
Tidligere var det et helt andet segment, der fandt vej til Latinerkvarteret. Nogle årtier tilbage var nogle af gaderne i kvarteret kendt for prostitution og et hårdt miljø, og derfor var det ikke attraktivt at have forretning her. I dag er kvarteret blevet så populært, at også baggårdslokaler tages i brug og flere gader inkluderes i kvarteret.

”Latinerkvarteret vokser både i udbredelse og popularitet, og vi oplever endda en efterspørgsel på de mere anonyme placeringer i baggårdene, fordi det giver butikken og restauranten lidt mere kant. Små diskrete skilte på gaden markerer, hvad der gemmer sig i baggården. De kunder, som kommer i Latinerkvarteret, skal nok finde vej,” siger Louise.Tags:
Category:

Loading Conversation