Udviklingen af Dagmarhus giver unikke restaurationsmuligheder

Apr 16, 2018

Udviklingen af Dagmarhus giver unikke restaurationsmuligheder

Når hotelkæden citizenM slår dørene op for et hotel på 230 værelser i Dagmarhus ved Rådhuspladsen i København, skal hotellets gæster kunne spise middag i nærområdet. Derfor har ejendomsudvikler og ejeren af Dagmarhus, Claus Hildebrandt, bedt os om hjælp til at finde den helt rigtige restauratør til at leje til de attraktive lokaler i ejendommens stueetage. Det fortæller Mikkel Sandorff, der er er erhvervsformidler i ButiksKompagniets restaurationsteam:


”Vi har tidligere arbejdet sammen med Claus i flere sager, så vi kender hans forventninger og krav til lejerne. Det er et stort ønske at finde en seriøs lejer, der kan bidrage til udviklingen af området, så det er vi i gang med.”

Også for Claus Hildebrandt har samarbejdet haft betydning for valget af mægler:

”Jeg har samarbejdet med ButiksKompagniet før, og vi har en god forståelse for hinanden. Samtidig har de flere mæglere med en baggrund i restaurationsbranchen, som derfor har et godt kendskab til restaurantionsmiljøet.”

En perfekt placering til den rigtige restauratør
Området omkring Dagmarhus og Jernbanegade har i en årrække været præget af metrobyggeriet på Rådhuspladsen. Men når Rådhuspladsens nye metrostation åbner i 2019, bliver der skabt helt nye trafikmønstre.

”Restaurationslokalerne ligger på hjørnet af Jernbanegade og H.C. Andersens Boulevard, og det er en placering, som vi forventer os meget af. Når metrostationen åbner, vil den daglige trafik af fodgængere stige markant. De vil komme fra metroen, Vestergade og Vester Voldgade. Så placeringen giver rigtig gode muligheder for den rigtige restauratør,” forklarer Mikkel.

Restauranten skal være attraktiv for hotelgæster og nærområde
Det kommende hotel har ikke selv en middagsrestaurant. Derfor er det vigtigt, at den kommende restaurant i stueetagen af Dagmarhus kan fungere i samspil med både hotellet og de nærliggende restauranter. Det forklarer Mikkel:

”Hotelgæsterne skal i fremtiden have så mange valgmuligheder i nærområdet som muligt. Vi leder derfor efter en lejer med et restaurantkoncept, der ikke allerede er repræsenteret i området. Det er både er en fordel for områdets restauranter, hotelgæster og andre, der lægger vejen forbi Rådhuspladsen og Dagmarhus.”

Udover det helt rigtige restaurantionskoncept skal den kommende lejer også kunne løfte opgaven økonomisk:

”Prisen på lejemålet kræver, at lejer kan levere et stabilt produkt og et stort cash flow. Det kræver erfaring, og vi har allerede måtte vælge en del fra på den baggrund. Vi stiller høje krav til lejerne på vegne af udlejer, men det handler i sidste ende også om, at vi skal levere noget godt til områdets besøgende. Den kommende lejers koncept skal simpelthen fungere på den lange bane – både hvad angår menu og økonomi,” siger Mikkel.

Restaurationslokalerne i Dagmarhus bruges i øjeblikket som byggeplads i forbindelse med etableringen af det kommende hotel. Når lejekontrakten er underskrevet, kan lejeren forvente, at lokalerne står klar senest fem måneder efter.Category: Restaurant

Loading Conversation