Bliv herre i egen butik

Jun 13, 2017

Bliv herre i egen butik

Det kan være klogt at købe sine butikslokaler i stedet for at leje dem, og det er ofte en reel mulighed. Det sker tit, at vi i ButiksKompagniet kan sælge lokalerne direkte til den fremtidige bruger.

”Salgspriserne kan svinge mellem næsten ingenting og flere millioner kroner. Man kan få 60 procent af prisen finansieret med billige realkreditlån, så der er mange, som rent faktisk har mulighed for at få foden under eget bord. Bankerne er ikke altid lige medgørlige, men vi plejer at sige, at hvis folk selv har eller kan låne pengene, så er det om at slå til,” siger Jesper Erichsen, der er erhvervsmægler hos ButiksKompagniet.

Han understreger, at ejerforeningen selvfølgelig skal godkende din forretningsidé, inden du skriver under.

Et selskab til butikslokalet – et andet til butikken
Som ejer af egne butikslokaler, slipper du for at betale husleje til andre end dig selv. Desuden kan erhvervsejendomme være et godt sted at forrente sine penge, da en eventuel værdistigning ender i dine egne lommer. Langt de fleste af vores kunder vælger en selskabskonstruktion, hvor ejendommen ligger i ét selskab, mens selve butikken ligger i et andet selskab. På den måde mister du ikke ejendommen, hvis forretningen skulle ende i konkurs.

Opsparing eller fleksibilitet
Mange butikslokaler og restaurationer bliver solgt til investorer, der mangler et godt sted at placere frie midlerne. På den lange bane kan investeringen i erhvervslokaler være en god forretning og en måde at øge sin opsparing.

Det giver større fleksibilitet, hvis man har sin forretning i lejede lokaler. De fleste større butikskæder foretrækker derfor at leje, da det gør dem både fleksible og manøvredygtige. Nogle ganske få kæder har en politik om, at de kun vil eje.

For selvstændige med butikker, cafeer eller servicevirksomheder, som enten har frie midler eller kan komme omkring meget billige lokaler, er det at blive herre i egen butik en god mulighed.

Fem gode råd til dig, der overvejer at købe butikslokaler:

  • Tjek, om du i ejendommen må drive den type virksomhed, du har i tankerne.
  • Vær opmærksom på, om du får behov for særlige tilladelser.
  • Sælger fraskriver sig ofte ethvert ansvar i købsaftalen, så tjek om ejendommen har mangler eller skader.
  • Alliér dig eventuelt med en advokat eller anden rådgiver, for der er meget papirarbejde og jura involveret i handlen.

Din finansiering og selskabskonstruktion er afgørende og bør prioriteres tidligt i forløbet.Tags: Butik, Restaurant
Category: Bliv selvstændig

Loading Conversation